Bli med

Bli med

Norske Bedrifter tar globalt ansvar- Corporate Social Responsibility

Sammen kan vi gjøre en forskjell som alle vinner på!Studentene våre er meget motiverte og sosialt engasjerte
Bedriften din kan være med på å ta globalt ansvar ved å gi en jobb til en fremtidig bistandsarbeider, og med dette være med på å skape utvikling i Afrika og India. Den støtter en god og moderne tenkning hvor bedrifter i Norge og utvikling i de fattige områdene i verden går hånd i hånd.

Stiftelsen Den reisende Høgskole – One World Institute har siden 1978 utdannet bistandsarbeidere til Afrika og India. Studentene våre kommer fra hele Europa. De har mange forskjellige arbeidserfaringer og utdannelser. De finansierer selv både utdanningen her og reisen til prosjektet i Afrika eller India. Derfor har de bruk for å jobbe 6 måneder i Norge for å finansiere utdannelsen og reisen til det landet de skal utføre sitt hjelpearbeid.

Antallet arbeidsplasser vi kan finne har meget å si for hvor mange mennesker vi kan melde inn, utdanne og sende som bistandsarbeidere til fattige områder i den tredje verden.

Studentene våre er meget motiverte og sosialt engasjerte.
De fleste snakker ikke norsk, men snakker godt engelsk.

Din bedrift kan også ta globalt ansvar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. for møte og din bedrift kan få tilgang til god produktiv og solid arbeidskraft!

Bli med

afact-is-a-fact

Kort om "Norge Gir"

”Norge Gir” er en liten klesinnsamling med opp til 800 innsamlingsbokser fordelt over den sørlige delen av Norge.
Innsamlingen drives av skolens elever og lærere som en del av programmet hvor deltakerne undervises og, i teori og praksis, forberedes til 6 måneder som bistandsarbeidere og kjempe skulder ved skulder med de fattige i verden. Overskuddet fra innsamlingen bidrar til gjennemførelsen av dette programmet.

FAQ: NORGE GIR

 • Kan man bli vært for en innsamlingsboks?

  Ja det kan man
  Du kan laste ned vår brochyre om å bli kontainervært her

 • Kan man få et foredrag fra en av de bistandsarbeiderne, som har vært ute på et prosjekt?

  Du er hjertelig velkommen til å henvende deg til skolen. Når bistandsarbeiderne kommer tilbake fra prosjektene, har de ½ år på skolen hvor de studerer, går til eksamen og ”Bring it to the Public” – dvs, tar ut og forteller om arbeidet og de problemstillingene mennesker står overfor i 3.verden.
  Kontakt skolens ledelse: Lena M Eriksson, 90640901
  e-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Kommer tøyet jeg gir til Afrika?

  Tøyet blir solgt til Humana i Lithauen, som sorterer det og selger ca. 10 % i butikker i Østeuropa. Resten sorteres og noe av dette (ca 40%) sendes til land i Afrika, hvor det skaper utvikling i kraft av arbeidsplasser og menneskelig værdighed.

 • Hvor er den nærmeste innsamlingsboksen?

  Du er velkommen til at ringe eller skrive og spørre. Vi vil straks svare.
  Jan Gunnar Bjørke
  Vakttelefon: 61264042
  Mobil: 90410213
  Epost: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Henter dere brukt tøy på en adresse?

  Det avhenger av mengden av tøy og hvor langt fra våre ruter det skal hentes. Du er velkommen til å ringe og høre nærmere om vi kan ordne henting der du bor. 

Bli container vert!

Støtt miljøet og samtidig støtt bistandsarbeidere til AfrikaHar du plass til å stille opp en NORGE GIR klesinnsamlings-container?

Vil du gi mennnesker i nær-området gode muligheter for å gi bort klær de ikke lenger har bruk for og spare miljøet for CO2 da les mere her