Studentenes program og rapporter tilbake til bedriftene

Studentenes program og rapporter tilbake til bedriftene

Bedriften støtter en kommende hjelpearbeider i å virkeliggjøre en drøm. Han eller hun vil delta i et 24 måneders program kaldt ”Fighting with the Poor”.

 

Etter en 6 måneders periode hvor de tjener penger til programmet, følger:

 • 6 måneders studier i Norge
 • 3 måneders oppsparing og forberedelse til reisen
 • 3 måneders studiereise over land i Afrika eller Asia
 • 6 måneders utviklingsarbeid i fattige områder i Afrika eller India
 • 6 måneders dokumentasjon, opplysningsarbeid og eksamener

 

På prosjektene jobber bistandsarbeiderne i grupper på tre med bl.a.:

 • Lærerskoler
 • Yrkesfaglige skoler for gatebarn
 • Barnehager
 • Sanitet og hygiene i distriktene
 • Treplanting
 • Foreninger for småbønder
 • Skaffe midler til sosiale prosjekter  
 • Stoppe spredning av hiv/aids og malaria

 

Noen eksempler på bistandsarbeidere og det arbeidet de gjør:

Vocational school i Nacala, Mosambik hadde fått pc-er, men få kunne bruke dem. Lukas underviste i hvordan man bruker en datamaskin. Elevene lærte både programmer som World, Excel og Power Point, samt vedlikehold av pc-en. I slutten av kurset var alle i stand til å arbeide i Windows.

 

Rozalia var ansvarlig for pedagogisk utvikling av de 8 førskolene i Nacala, Mosambik. Hun utførte evaluering av undervisningssystem og metoder, samt bidro til å forbedre undervisningen ved å bringe inn nye ideer og metoder.

 

Simona arbeidet med foreldreløse barn på barnehjemmet Citadela das Criancas. Planlegging, veiledning og arrangering av fritidsaktiviteter var hennes hovedansvar i de 6 månedene hun var der.  Som en av få voksenkontakter støttet hun og hjalp barna med helseproblem, med arbeid, lek og skole.

 

Laura arbeidet på epidemi-prosjektet ”Total Control of the Epedemic” i TCE Chibuto og TCE Manhia i Mosambik.  Hun arbeidet sammen med de lokale helsearbeiderne med informasjon om HIV/AIDS, med testing av lokalbefolkningen og rådgivning om behandling. Hun underviste i sunnhet og hygiene og holdt også kurs i engelsk.  

 

Ramona arbeidet på Academy for Working Children (AWC) i India.  AWC sørger for skolegang for barn fra slumområdene, som pga familienes fattigdom er nødt til å arbeide. Ramona  arbeidet med utvikling av undervisningen og utdannelse av lærerne.

Bli med

afact-is-a-fact

Kort om "Norge Gir"

”Norge Gir” er en liten klesinnsamling med opp til 800 innsamlingsbokser fordelt over den sørlige delen av Norge.
Innsamlingen drives av skolens elever og lærere som en del av programmet hvor deltakerne undervises og, i teori og praksis, forberedes til 6 måneder som bistandsarbeidere og kjempe skulder ved skulder med de fattige i verden. Overskuddet fra innsamlingen bidrar til gjennemførelsen av dette programmet.

FAQ: NORGE GIR

 • Kan man bli vært for en innsamlingsboks?

  Ja det kan man
  Du kan laste ned vår brochyre om å bli kontainervært her

 • Kan man få et foredrag fra en av de bistandsarbeiderne, som har vært ute på et prosjekt?

  Du er hjertelig velkommen til å henvende deg til skolen. Når bistandsarbeiderne kommer tilbake fra prosjektene, har de ½ år på skolen hvor de studerer, går til eksamen og ”Bring it to the Public” – dvs, tar ut og forteller om arbeidet og de problemstillingene mennesker står overfor i 3.verden.
  Kontakt skolens ledelse: Lena M Eriksson, 90640901
  e-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Kommer tøyet jeg gir til Afrika?

  Tøyet blir solgt til Humana i Lithauen, som sorterer det og selger ca. 10 % i butikker i Østeuropa. Resten sorteres og noe av dette (ca 40%) sendes til land i Afrika, hvor det skaper utvikling i kraft av arbeidsplasser og menneskelig værdighed.

 • Hvor er den nærmeste innsamlingsboksen?

  Du er velkommen til at ringe eller skrive og spørre. Vi vil straks svare.
  Jan Gunnar Bjørke
  Vakttelefon: 61264042
  Mobil: 90410213
  Epost: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Henter dere brukt tøy på en adresse?

  Det avhenger av mengden av tøy og hvor langt fra våre ruter det skal hentes. Du er velkommen til å ringe og høre nærmere om vi kan ordne henting der du bor. 

Bli container vert!

Støtt miljøet og samtidig støtt bistandsarbeidere til AfrikaHar du plass til å stille opp en NORGE GIR klesinnsamlings-container?

Vil du gi mennnesker i nær-området gode muligheter for å gi bort klær de ikke lenger har bruk for og spare miljøet for CO2 da les mere her