Miljørapport

Miljø rapport

UNDERSØKELSE AV MILJØMESSIGE FORDELER VED GJENBRUK AV KLÆR

Artikkelen er et resultat av en studie utført av L. Farrant, S.I. Olsen, A. Wangel fra Danmarks Tekniske Universitet. Den ble publisert i The International Journal of Life Cycle Assessment i mai 2010.

 

Her er noen utdrag fra artikkelen:

"Målet med studien var å vurdere den netto miljøgevinst som oppnås ved at man gir brukte klær til gjenbruk gjennom veldedige organisasjoner."

"Reduksjonen av påvirkninger på miljøet som følge av innsamling av 100 plagg til gjenbruk varierer fra 14% reduksjon av global oppvarming for bomulls T-skjorter til 45% reduksjon av kjemikaliebruk ved produksjon av polyester / bomullsbukser."

"Konklusjon: Resultatene av studien viser at gjenbruk av klær kan bidra i betydelig grad til å redusere miljøbelastningen av klær."

"Denne studien har gitt håndfaste bevis på at gjenbruk av klær sparer både miljø og ressurser betydelig, og den kan dermed brukes av hjelpeorganisasjoner til å fremme gjenbruk av klær."

Du kan lese hele artikkelen her.

( web adressen kommer)

 

Her er også en artikkel fra Oxfam som bekrefter fordelene ved gjenbruk av klær:

 

Et bedre Miljø

afact-is-a-fact

Kort om "Norge Gir"

”Norge Gir” er en liten klesinnsamling med opp til 800 innsamlingsbokser fordelt over den sørlige delen av Norge.
Innsamlingen drives av skolens elever og lærere som en del av programmet hvor deltakerne undervises og, i teori og praksis, forberedes til 6 måneder som bistandsarbeidere og kjempe skulder ved skulder med de fattige i verden. Overskuddet fra innsamlingen bidrar til gjennemførelsen av dette programmet.

FAQ: NORGE GIR

 • Kan man bli vært for en innsamlingsboks?

  Ja det kan man
  Du kan laste ned vår brochyre om å bli kontainervært her

 • Kan man få et foredrag fra en av de bistandsarbeiderne, som har vært ute på et prosjekt?

  Du er hjertelig velkommen til å henvende deg til skolen. Når bistandsarbeiderne kommer tilbake fra prosjektene, har de ½ år på skolen hvor de studerer, går til eksamen og ”Bring it to the Public” – dvs, tar ut og forteller om arbeidet og de problemstillingene mennesker står overfor i 3.verden.
  Kontakt skolens ledelse: Lena M Eriksson, 90640901
  e-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Kommer tøyet jeg gir til Afrika?

  Tøyet blir solgt til Humana i Lithauen, som sorterer det og selger ca. 10 % i butikker i Østeuropa. Resten sorteres og noe av dette (ca 40%) sendes til land i Afrika, hvor det skaper utvikling i kraft av arbeidsplasser og menneskelig værdighed.

 • Hvor er den nærmeste innsamlingsboksen?

  Du er velkommen til at ringe eller skrive og spørre. Vi vil straks svare.
  Jan Gunnar Bjørke
  Vakttelefon: 61264042
  Mobil: 90410213
  Epost: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Henter dere brukt tøy på en adresse?

  Det avhenger av mengden av tøy og hvor langt fra våre ruter det skal hentes. Du er velkommen til å ringe og høre nærmere om vi kan ordne henting der du bor. 

Bli container vert!

Støtt miljøet og samtidig støtt bistandsarbeidere til AfrikaHar du plass til å stille opp en NORGE GIR klesinnsamlings-container?

Vil du gi mennnesker i nær-området gode muligheter for å gi bort klær de ikke lenger har bruk for og spare miljøet for CO2 da les mere her