Vi samler inn

Vi samler inn

Rydd ut på loftet og i skapet ditt vi-samler-ind
Så blir du de brukte klærne kvitt
Legg det i sekker og poser ned
Til den blå boksen du tar det med
For ved å gi bort klær og sko
Så sparer vi tonnevis av CO2
Og skapet ditt ikke fylles helt opp
Og unge kan få et års bistandsjobb
sammen med jordens fattige. En innsats stor
For en fredelig miljøvennlig fremtid for folk og vår jord. 

 

I forbindelse med koronasituasjonen har ikke Norge Gir kapasitet til å håndtere tekstiler til gjenvinning. 

Vi ønsker klær som kan brukes som de er.

Ved vår klesinnsamling i hele Sør-Norge vi tar samfunnsansvar. Vi har valgt å ikke håndtere ødelagte tekstiler til gjenvinning.  Dette er slitte og ødelagte tekstiler som ikke kan gjenbrukes. 
Vi jobber hele tiden med å finne flere gode løsninger for gjenvinning i samarbeid med gjenvinningsstasjoner og kommuner.  Mengden av ødelagte tekstiler er vesentlig større enn behovet for tekstilråvarer til produksjon av isolasjonsmatter og andre gjenvinningsprodukter. Når vi får disse tektsilene i boksene våre, har  dette ført til tap fordi Norge Gir må betale avgift når tekstiler leveres til energigjenvinning.

Prisen for å levere til virksomheter som lager nye produkter av ødelagte tekstiler er også lavere enn kostnaden med å håndtere de ødelagte tekstilene. 
Internasjonalt jobbes det iherdig med å finne miljøriktige og profitable løsninger på dette, men foreløpig finnes ingen gode løsnigner. For tiden er konklusjonen at den mest miljøvennlige behandlingen av gjenvinningstekstiler er å produsere varme/energi av dem. 

Vi ber derfor om at giverne kun leverer hele, rene og fine gaver som kan selges videre og brukes direkte.

Vi eksporterer alt vi samler inn og miljøgevinsten vil dermed også bli større om produkter til gjenvinning ikke doneres i boksene våre.

Hvordan leveres klærne:
Pakk brukte klær og sko i lukkede poser eller sekker. Flytteesker kan ikke komme inn i innsamlingsboksen. Vennligst ikke sett sekken utenfor innsamlingsboksen da det kan sjenere nærmiljøet og klærne kan bli våte eller stjålet.

Klesinnsamling

afact-is-a-fact

Kort om "Norge Gir"

”Norge Gir” er en liten klesinnsamling med opp til 800 innsamlingsbokser fordelt over den sørlige delen av Norge.
Innsamlingen drives av skolens elever og lærere som en del av programmet hvor deltakerne undervises og, i teori og praksis, forberedes til 6 måneder som bistandsarbeidere og kjempe skulder ved skulder med de fattige i verden. Overskuddet fra innsamlingen bidrar til gjennemførelsen av dette programmet.

FAQ: NORGE GIR

 • Kan man bli vært for en innsamlingsboks?

  Ja det kan man
  Du kan laste ned vår brochyre om å bli kontainervært her

 • Kan man få et foredrag fra en av de bistandsarbeiderne, som har vært ute på et prosjekt?

  Du er hjertelig velkommen til å henvende deg til skolen. Når bistandsarbeiderne kommer tilbake fra prosjektene, har de ½ år på skolen hvor de studerer, går til eksamen og ”Bring it to the Public” – dvs, tar ut og forteller om arbeidet og de problemstillingene mennesker står overfor i 3.verden.
  Kontakt skolens ledelse: Lena M Eriksson, 90640901
  e-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Kommer tøyet jeg gir til Afrika?

  Tøyet blir solgt til Humana i Lithauen, som sorterer det og selger ca. 10 % i butikker i Østeuropa. Resten sorteres og noe av dette (ca 40%) sendes til land i Afrika, hvor det skaper utvikling i kraft av arbeidsplasser og menneskelig værdighed.

 • Hvor er den nærmeste innsamlingsboksen?

  Du er velkommen til at ringe eller skrive og spørre. Vi vil straks svare.
  Jan Gunnar Bjørke
  Vakttelefon: 61264042
  Mobil: 90410213
  Epost: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Henter dere brukt tøy på en adresse?

  Det avhenger av mengden av tøy og hvor langt fra våre ruter det skal hentes. Du er velkommen til å ringe og høre nærmere om vi kan ordne henting der du bor. 

Bli container vert!

Støtt miljøet og samtidig støtt bistandsarbeidere til AfrikaHar du plass til å stille opp en NORGE GIR klesinnsamlings-container?

Vil du gi mennnesker i nær-området gode muligheter for å gi bort klær de ikke lenger har bruk for og spare miljøet for CO2 da les mere her