Skolen vår - Om DRH/OWI

Skolen vår Om DRH/OWI

Vårt sted:
Skolen ligger i Øyerfjellet, 883 moh. 18 km fra den nærmeste bygd, Øyer og Hafjell i Gudbrandsdalen og 36 km fra Lillehammer.
Bygningerne er omgitt av vakker natur med fjell for ski og turvandring og Hornsjøen med mulighet for kanopadling om sommeren og isfiske om vinteren.
Skolen leier lokaler til undervisning og beboelse av Hornsjø Høyfjellshotell, noe som gir adgang til bl. annet svømmehall og gode konfereanselokaler.

I tillegg har vi leid hus/leiligheter i Moelv, Algarheim, Arendal, Stavanger og Bergen, for sjåførene som samler inn i lokalområdene 

Vår historie

Den reisende Folkehøyskole startet i 1978 med et kurs i buss til India og et i buss gjennom Sahara til Vest-Afrika.
Senere er navnet endret til Stiftelsen Den reisende Høgskole som driver One World Institute som skolen kalles i dag.

I de 36 år som har gått, har skolens deltagere og elever reist i adskillige land i fem verdensdeler. I de første årene var mange av skolens kurs sentrert om studiereiser til Afrika, Asia, Latin-Amerika med mer, med forberedelser og etterarbeid av reisene. Målet var å gi elevene mulighet for å lære om livsvilkårene for mennesker i andre deler av verden.  
Allerede i skolens annet år, i 1979, startet ”Solidaritetsarbeider-kursene”. På disse kursene gikk 2 av reisens 4 måneder med til å arbeide på et bistandsprosjekt. På det første kurset ble det bl.annet bygget latriner i Guinea Bissau i Vest-Afrika og et skolesenter i Zimbabwe, og siden er det bygget klinikker og latriner, plantet trær, drevet vaksinasjonskampanjer og opplysningskampanjer om HIV/Aids og mange andre prosjekter sammen med lokalbefolkningene i de landene vi har besøkt.

Etter at organisasjonen Humana People to People startet sine bistandsprosjekter i Det Sørlige Afrika gikk skolen inn i et samarbeid med Humana, og skolens program endret seg fra hovedsakelig å være reise-kurs til å være kurs som fokuserer på global utvikling og praktisk bistandsarbeid.

 

I 2011 startet One World Institute et samarbeide med One World University i Mosambik om nettbaserte undervisningsforløp som gjør det mulig for deltakerne å ta en bachelorgrad i fagene ”Fighting with the Poor” og ”Polyhistory” i tillegg til at grunnprinsippene for One World Institute er de samme som fra starten i 1978.

Dette er de samme grunnprinsipper som kjennetegner våre søsterskoler i England, USA og i Karibia ( se link ). Og det er de samme grunnprinsipper som har preget skolene fra den første Reisende Høyskole startet i Danmark på Tvind i 1970.

 

Links:
https://www.oneworldinstitute.eu
http://www.oneworldcenter.org/home
http://www.oneworldcenter.dk/
http://www.richmondvale.org/

Kontakt oss

afact-is-a-fact

Kort om "Norge Gir"

”Norge Gir” er en liten klesinnsamling med opp til 800 innsamlingsbokser fordelt over den sørlige delen av Norge.
Innsamlingen drives av skolens elever og lærere som en del av programmet hvor deltakerne undervises og, i teori og praksis, forberedes til 6 måneder som bistandsarbeidere og kjempe skulder ved skulder med de fattige i verden. Overskuddet fra innsamlingen bidrar til gjennemførelsen av dette programmet.

FAQ: NORGE GIR

 • Kan man bli vært for en innsamlingsboks?

  Ja det kan man
  Du kan laste ned vår brochyre om å bli kontainervært her

 • Kan man få et foredrag fra en av de bistandsarbeiderne, som har vært ute på et prosjekt?

  Du er hjertelig velkommen til å henvende deg til skolen. Når bistandsarbeiderne kommer tilbake fra prosjektene, har de ½ år på skolen hvor de studerer, går til eksamen og ”Bring it to the Public” – dvs, tar ut og forteller om arbeidet og de problemstillingene mennesker står overfor i 3.verden.
  Kontakt skolens ledelse: Lena M Eriksson, 90640901
  e-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Kommer tøyet jeg gir til Afrika?

  Tøyet blir solgt til Humana i Lithauen, som sorterer det og selger ca. 10 % i butikker i Østeuropa. Resten sorteres og noe av dette (ca 40%) sendes til land i Afrika, hvor det skaper utvikling i kraft av arbeidsplasser og menneskelig værdighed.

 • Hvor er den nærmeste innsamlingsboksen?

  Du er velkommen til at ringe eller skrive og spørre. Vi vil straks svare.
  Jan Gunnar Bjørke
  Vakttelefon: 61264042
  Mobil: 90410213
  Epost: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Henter dere brukt tøy på en adresse?

  Det avhenger av mengden av tøy og hvor langt fra våre ruter det skal hentes. Du er velkommen til å ringe og høre nærmere om vi kan ordne henting der du bor. 

Bli container vert!

Støtt miljøet og samtidig støtt bistandsarbeidere til AfrikaHar du plass til å stille opp en NORGE GIR klesinnsamlings-container?

Vil du gi mennnesker i nær-området gode muligheter for å gi bort klær de ikke lenger har bruk for og spare miljøet for CO2 da les mere her