Academy of Working Children

Academy for Working Children

prosjektene-academy-working-children1

 

Akademi for arbeidende barn - India  (AWC, Academy for Working Children )

Målsettingen med prosjektet er å gjøre grunnutdanning tilgjengelig for gatebarn så vel som arbeidende barn som ellers ikke har kunnet delta i formelle skoler. Fokus er på barn fra innvandrerfamilier som kommer til aksjonsområdene fra lokale landsbyer og fra andre indiske delstater. For å tjene til livets opphold er det en tvingende nødvendighet for disse familiene at også de yngste barna jobber, og de fleste av innvandrerbarna kommer derfor aldri i gang i skolen. Selv der hvor de prøver på opptak, møter barna problemer på grunn av mangel på juridiske dokumenter, dårlige sanitærforhold og dårlig personlig bekledning.

Målet med utdanningen i AWC er å skape aktive elever, som med tillit og livsglede kan gjøre store, men gjennomførbare planer for fremtiden.

Barna i AWC er mellom 6 og 14 år. De studerer i grupper som er på samme faglige nivå, og etter to eller tre år kan de velge å gå opp til prøver for opptak i en formell skole. To av de seks akademiene for arbeidende barn er godkjente som private skoler, som gjør det mulig å gi barna den formelle eksamen etter 7. og 8. klasse.

I tillegg til hovedformålet, skaper prosjektene også en plattform for ungdom og kvinner som kan skaffe seg yrkesutdanninger og underbygger og styrker dermed sosial, økonomisk og pedagogisk vekst. AWC arrangerer også møter og bevisstgjøringsleirer i slumområdene og kan derigjennom forbedre levestandarden der.

Det første AWC ble startet av HPP India i 2005 i Behror, Alwar-distriktet i Rajasthan. I dag arbeider tre akademier i Rajasthan, to i Jaipur og ett i den voksende industribyen Neemrana. Tre mer er under utbygging i Stor-Delhi, i forstaden Gurgaon og i industriområdet i Ghaziabad.

Projektene

afact-is-a-fact

Kort om "Norge Gir"

”Norge Gir” er en liten klesinnsamling med opp til 800 innsamlingsbokser fordelt over den sørlige delen av Norge.
Innsamlingen drives av skolens elever og lærere som en del av programmet hvor deltakerne undervises og, i teori og praksis, forberedes til 6 måneder som bistandsarbeidere og kjempe skulder ved skulder med de fattige i verden. Overskuddet fra innsamlingen bidrar til gjennemførelsen av dette programmet.

FAQ: NORGE GIR

 • Kan man bli vært for en innsamlingsboks?

  Ja det kan man
  Du kan laste ned vår brochyre om å bli kontainervært her

 • Kan man få et foredrag fra en av de bistandsarbeiderne, som har vært ute på et prosjekt?

  Du er hjertelig velkommen til å henvende deg til skolen. Når bistandsarbeiderne kommer tilbake fra prosjektene, har de ½ år på skolen hvor de studerer, går til eksamen og ”Bring it to the Public” – dvs, tar ut og forteller om arbeidet og de problemstillingene mennesker står overfor i 3.verden.
  Kontakt skolens ledelse: Lena M Eriksson, 90640901
  e-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Kommer tøyet jeg gir til Afrika?

  Tøyet blir solgt til Humana i Lithauen, som sorterer det og selger ca. 10 % i butikker i Østeuropa. Resten sorteres og noe av dette (ca 40%) sendes til land i Afrika, hvor det skaper utvikling i kraft av arbeidsplasser og menneskelig værdighed.

 • Hvor er den nærmeste innsamlingsboksen?

  Du er velkommen til at ringe eller skrive og spørre. Vi vil straks svare.
  Jan Gunnar Bjørke
  Vakttelefon: 61264042
  Mobil: 90410213
  Epost: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Henter dere brukt tøy på en adresse?

  Det avhenger av mengden av tøy og hvor langt fra våre ruter det skal hentes. Du er velkommen til å ringe og høre nærmere om vi kan ordne henting der du bor. 

Bli container vert!

Støtt miljøet og samtidig støtt bistandsarbeidere til AfrikaHar du plass til å stille opp en NORGE GIR klesinnsamlings-container?

Vil du gi mennnesker i nær-området gode muligheter for å gi bort klær de ikke lenger har bruk for og spare miljøet for CO2 da les mere her