Child Aid

Child Aid

prosjektene-child-aid

Child Aid

I det 20. året av Konvensjonen for barnets rettigheter, er Child Aid fortsatt en av de viktige bidragsyterne til at rettighetene skal virkeliggjøres. Child Aid er hva den sier: Hjelp til barnet, til å vokse, lære og leve i et trygt og sunt miljø. Alle foreldre ønsker å skape et slikt miljø for barna sine, men mange klarer ikke det på egen hånd.

Child Aid er basert på oppbygging og utvikling av nærmiljøet, på kapasitetstrening i familie og lokalsamfunn i et all-inclusive-program, som erkjenner at lokalsamfunnet som helhet må styrkes for at det skal lykkes for barnet. Familier blir brakt sammen for samlet å ta opp helse og sanitære forhold, inntekt oppbygging, utdanning, bydelsutvikling, miljøbevissthet, og barnas deltakelse i alt sammen.

 

Child Aid har omfattende oppsøkende arbeid i hele lokalsamfunnet med informasjon og undervisning om helse, ernæring, hygiene, miljø og andre spørsmål, og med praktiske handlinger som kan forbedre forholdene der det trengs. Her er grunnskolen i operasjonsområdene en viktig samarbeidspartner - barn, lærere og foreldre.

Begrepet Child Aid oppmuntrer også til lokalt baserte aktiviteter i hovedområdene, og konseptet opererer med lokale dugnadstiltak i grupper på 15-20 familier med en frivillig koordinator fra lokalsamfunnet. The Village Action Group (Dugnadsgruppen) arbeider sammen i den daglige implementering av egne aktiviteter, og mobiliserer flere frivillige deltakere.

Projektene

afact-is-a-fact

Kort om "Norge Gir"

”Norge Gir” er en liten klesinnsamling med opp til 800 innsamlingsbokser fordelt over den sørlige delen av Norge.
Innsamlingen drives av skolens elever og lærere som en del av programmet hvor deltakerne undervises og, i teori og praksis, forberedes til 6 måneder som bistandsarbeidere og kjempe skulder ved skulder med de fattige i verden. Overskuddet fra innsamlingen bidrar til gjennemførelsen av dette programmet.

FAQ: NORGE GIR

 • Kan man bli vært for en innsamlingsboks?

  Ja det kan man
  Du kan laste ned vår brochyre om å bli kontainervært her

 • Kan man få et foredrag fra en av de bistandsarbeiderne, som har vært ute på et prosjekt?

  Du er hjertelig velkommen til å henvende deg til skolen. Når bistandsarbeiderne kommer tilbake fra prosjektene, har de ½ år på skolen hvor de studerer, går til eksamen og ”Bring it to the Public” – dvs, tar ut og forteller om arbeidet og de problemstillingene mennesker står overfor i 3.verden.
  Kontakt skolens ledelse: Lena M Eriksson, 90640901
  e-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Kommer tøyet jeg gir til Afrika?

  Tøyet blir solgt til Humana i Lithauen, som sorterer det og selger ca. 10 % i butikker i Østeuropa. Resten sorteres og noe av dette (ca 40%) sendes til land i Afrika, hvor det skaper utvikling i kraft av arbeidsplasser og menneskelig værdighed.

 • Hvor er den nærmeste innsamlingsboksen?

  Du er velkommen til at ringe eller skrive og spørre. Vi vil straks svare.
  Jan Gunnar Bjørke
  Vakttelefon: 61264042
  Mobil: 90410213
  Epost: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Henter dere brukt tøy på en adresse?

  Det avhenger av mengden av tøy og hvor langt fra våre ruter det skal hentes. Du er velkommen til å ringe og høre nærmere om vi kan ordne henting der du bor. 

Bli container vert!

Støtt miljøet og samtidig støtt bistandsarbeidere til AfrikaHar du plass til å stille opp en NORGE GIR klesinnsamlings-container?

Vil du gi mennnesker i nær-området gode muligheter for å gi bort klær de ikke lenger har bruk for og spare miljøet for CO2 da les mere her