Farmers Club

Farmers Club

prosjektene-farmersclub

Humana People to People's programmer trener småbønder i bærekraftig jordbrukspraksis som f.eks. bevaringsjordbruk, og utstyrer bøndene med kunnskap de kan bruke til å tilpasse seg de skiftende klimaforholdene. Som en integrert del av opplæringen, blir bøndene organisert rundt å utforske og dele vannressurser, sikring av adgang til markeder og markedsføring av sine produkter. Generell kunnskap og ferdigheter innenfor ernæring, helse og samfunnsutvikling er også inkludert. Dette konseptet kalles Farmers Clubs.

Målet er å gi bøndene slik kunnskap og organisasjon at de kan imøtegå behovene til sine familier og lokalsamfunn i dag, øke sine inntekter, og bli integrert i markedsøkonomien. I mange Farmers Clubs er flertallet av bøndene kvinner. Dermed kan prosjektene også betraktes som likestillingsprogram og myndiggjøre kvinner. Klubbenes aktiviteter fokuserer også på trivsel for hele familien med hensyn til vann og sanitet, ernæring, helse og utdanning.

 

Opplæringen tar utgangspunkt i lokale forhold: noen konsentrerer seg om planteavling, andre på husdyrhold, noen med vanning, andre spesialierer seg på dyrking i meget tørre områder. Bøndene er organisert i grupper på 250 bønder med en prosjektleder, som gir opplæring i praksis og teori. Prosjektlederen sørger for organiseringen av bøndene og trener dem i selvorganisering, slik at varige strukturer bygges opp gjennom prosjektperioden.

Nasjonale tjenester er integrert i programmene til gjensidig nytte - bøndene lærer av de arbeidere som utsendes av staten, og utvidelsessystemet forsterkes i en dynamisk utveksling.

Projektene

afact-is-a-fact

Kort om "Norge Gir"

”Norge Gir” er en liten klesinnsamling med opp til 800 innsamlingsbokser fordelt over den sørlige delen av Norge.
Innsamlingen drives av skolens elever og lærere som en del av programmet hvor deltakerne undervises og, i teori og praksis, forberedes til 6 måneder som bistandsarbeidere og kjempe skulder ved skulder med de fattige i verden. Overskuddet fra innsamlingen bidrar til gjennemførelsen av dette programmet.

FAQ: NORGE GIR

 • Kan man bli vært for en innsamlingsboks?

  Ja det kan man
  Du kan laste ned vår brochyre om å bli kontainervært her

 • Kan man få et foredrag fra en av de bistandsarbeiderne, som har vært ute på et prosjekt?

  Du er hjertelig velkommen til å henvende deg til skolen. Når bistandsarbeiderne kommer tilbake fra prosjektene, har de ½ år på skolen hvor de studerer, går til eksamen og ”Bring it to the Public” – dvs, tar ut og forteller om arbeidet og de problemstillingene mennesker står overfor i 3.verden.
  Kontakt skolens ledelse: Lena M Eriksson, 90640901
  e-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Kommer tøyet jeg gir til Afrika?

  Tøyet blir solgt til Humana i Lithauen, som sorterer det og selger ca. 10 % i butikker i Østeuropa. Resten sorteres og noe av dette (ca 40%) sendes til land i Afrika, hvor det skaper utvikling i kraft av arbeidsplasser og menneskelig værdighed.

 • Hvor er den nærmeste innsamlingsboksen?

  Du er velkommen til at ringe eller skrive og spørre. Vi vil straks svare.
  Jan Gunnar Bjørke
  Vakttelefon: 61264042
  Mobil: 90410213
  Epost: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Henter dere brukt tøy på en adresse?

  Det avhenger av mengden av tøy og hvor langt fra våre ruter det skal hentes. Du er velkommen til å ringe og høre nærmere om vi kan ordne henting der du bor. 

Bli container vert!

Støtt miljøet og samtidig støtt bistandsarbeidere til AfrikaHar du plass til å stille opp en NORGE GIR klesinnsamlings-container?

Vil du gi mennnesker i nær-området gode muligheter for å gi bort klær de ikke lenger har bruk for og spare miljøet for CO2 da les mere her