TCE – Total Control of the Epidemic

TCE – Total Control of the Epidemic

TCE programmet har til formål å bekjempe HIV / AIDS. Programmet ble opprettet i 1999 av Humana People to People og først implementert i Zimbabwe i 2000. I dag, 14 år senere er TCE programmet blitt implementert i 10 land og har nådd ut til mer enn 12 millioner mennesker på individnivå. Mer enn 5.000 TCE feltoffiserer og mer enn 500.000 "Passionates" er aktive i kampen for forebygging og omsorg.


TCE - total kontroll over epidemien er et mobiliseringsprogram med fokus på å forebygge HIV-smitte. Grunnlaget for TCE er at bare folk selv kan frigjøre seg fra HIV-epidemien. Programmet øker bevisstheten om HIV, mobiliserer folk til å endre sin atferd og utnytte helsetjenester som HIV testing, behandling for HIV (antiretroviral behandling, ART) behandling av seksuelt overførbare sykdommer og opportunistiske infeksjoner, deltakelse i mor og barns helse programmer og TB behandling.

 

Grunnlaget for TCE-programmet er en dialog om HIV / Aids mellom en TCE felt-offiser og alle de 2000 personer som bor i hans/hennes felt/område. TCE dekker systematisk alle mennesker i et TCE-område - gjennom personlig kontakt.

Femti TCE feltoffiserer er ansatt i et TCE-området, hver med ansvaret for å bistå 2.000 mennesker. Dvs. En geografisk enhet på 100.000 personer.  Hver enkelt person i området blir kontaktet og mobilisert for å ta kontroll over HIV i hans / hennes eget liv. Felt-Officeren bistår enkeltpersoner med å lage utkast til en personlig HIV risikoreduksjonsplan og støtter folk i å endre seksuell atferd og livsstil.

Projektene

afact-is-a-fact

Kort om "Norge Gir"

”Norge Gir” er en liten klesinnsamling med opp til 800 innsamlingsbokser fordelt over den sørlige delen av Norge.
Innsamlingen drives av skolens elever og lærere som en del av programmet hvor deltakerne undervises og, i teori og praksis, forberedes til 6 måneder som bistandsarbeidere og kjempe skulder ved skulder med de fattige i verden. Overskuddet fra innsamlingen bidrar til gjennemførelsen av dette programmet.

FAQ: NORGE GIR

 • Kan man bli vært for en innsamlingsboks?

  Ja det kan man
  Du kan laste ned vår brochyre om å bli kontainervært her

 • Kan man få et foredrag fra en av de bistandsarbeiderne, som har vært ute på et prosjekt?

  Du er hjertelig velkommen til å henvende deg til skolen. Når bistandsarbeiderne kommer tilbake fra prosjektene, har de ½ år på skolen hvor de studerer, går til eksamen og ”Bring it to the Public” – dvs, tar ut og forteller om arbeidet og de problemstillingene mennesker står overfor i 3.verden.
  Kontakt skolens ledelse: Lena M Eriksson, 90640901
  e-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Kommer tøyet jeg gir til Afrika?

  Tøyet blir solgt til Humana i Lithauen, som sorterer det og selger ca. 10 % i butikker i Østeuropa. Resten sorteres og noe av dette (ca 40%) sendes til land i Afrika, hvor det skaper utvikling i kraft av arbeidsplasser og menneskelig værdighed.

 • Hvor er den nærmeste innsamlingsboksen?

  Du er velkommen til at ringe eller skrive og spørre. Vi vil straks svare.
  Jan Gunnar Bjørke
  Vakttelefon: 61264042
  Mobil: 90410213
  Epost: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Henter dere brukt tøy på en adresse?

  Det avhenger av mengden av tøy og hvor langt fra våre ruter det skal hentes. Du er velkommen til å ringe og høre nærmere om vi kan ordne henting der du bor. 

Bli container vert!

Støtt miljøet og samtidig støtt bistandsarbeidere til AfrikaHar du plass til å stille opp en NORGE GIR klesinnsamlings-container?

Vil du gi mennnesker i nær-området gode muligheter for å gi bort klær de ikke lenger har bruk for og spare miljøet for CO2 da les mere her