Sermons

Velkommen til NORGEGIR - Klesinnsamling

DRH Norge - One World Institute er et samlingssted for hovedsakelig unge mennesker. Unge med en god porsjon nysgjerrighet, med mot på livet, litt humor og med et stort ønske om å lære om- og oppleve verden på en organisert måte. For å gjøre dette, forbereder de seg først på å møte nye mennesker og på å reise til nye steder. Og når de er på reise, deltar de på meningsfull vis i dagliglivet til de menneskene de møter. De diskuterer verden omkring seg, handler på det de ser, og til slutt vurderer de hva som kan gjøres med det hele.

Å være i bevegelse er en del av One World Institute. Mens å reise og komme til nye steder er én måte å være i bevegelse på, er hver deltaker også i bevegelse som person, og One World Institute selv er i bevegelse i forhold til samfunnet og verden som vi er en del av.
Det å arbeide sammen i en gruppe for å lære og utføre oppgaver, diskutere, legge planer og føre dem ut i livet, er sentrale elementer i One World Institute.
Studenten lærer sammen med gruppen å ta ansvar for sin egen hverdag på skolen og sin egen læring.

afact-is-a-fact

Kort om "Norge Gir"

”Norge Gir” er en liten klesinnsamling med opp til 800 innsamlingsbokser fordelt over den sørlige delen av Norge.
Innsamlingen drives av skolens elever og lærere som en del av programmet hvor deltakerne undervises og, i teori og praksis, forberedes til 6 måneder som bistandsarbeidere og kjempe skulder ved skulder med de fattige i verden. Overskuddet fra innsamlingen bidrar til gjennemførelsen av dette programmet.

FAQ: NORGE GIR

 • Kan man bli vært for en innsamlingsboks?

  Ja det kan man
  Du kan laste ned vår brochyre om å bli kontainervært her

 • Kan man få et foredrag fra en av de bistandsarbeiderne, som har vært ute på et prosjekt?

  Du er hjertelig velkommen til å henvende deg til skolen. Når bistandsarbeiderne kommer tilbake fra prosjektene, har de ½ år på skolen hvor de studerer, går til eksamen og ”Bring it to the Public” – dvs, tar ut og forteller om arbeidet og de problemstillingene mennesker står overfor i 3.verden.
  Kontakt skolens ledelse: Lena M Eriksson, 90640901
  e-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Kommer tøyet jeg gir til Afrika?

  Tøyet blir solgt til Humana i Lithauen, som sorterer det og selger ca. 10 % i butikker i Østeuropa. Resten sorteres og noe av dette (ca 40%) sendes til land i Afrika, hvor det skaper utvikling i kraft av arbeidsplasser og menneskelig værdighed.

 • Hvor er den nærmeste innsamlingsboksen?

  Du er velkommen til at ringe eller skrive og spørre. Vi vil straks svare.
  Jan Gunnar Bjørke
  Vakttelefon: 61264042
  Mobil: 90410213
  Epost: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Henter dere brukt tøy på en adresse?

  Det avhenger av mengden av tøy og hvor langt fra våre ruter det skal hentes. Du er velkommen til å ringe og høre nærmere om vi kan ordne henting der du bor. 

Bli container vert!

Støtt miljøet og samtidig støtt bistandsarbeidere til AfrikaHar du plass til å stille opp en NORGE GIR klesinnsamlings-container?

Vil du gi mennnesker i nær-området gode muligheter for å gi bort klær de ikke lenger har bruk for og spare miljøet for CO2 da les mere her