Prosjektledere om viktigheten av bistandsarbeidere

Prosjektledere om vigtigheten av bistandsarbeidere

Mwanza Katunga. ADPP Zambia skriver:

Om viktigheten av bistandsarbeidere på våre prosjekter i Zambia.

Humana People to People har gjennom årene gitt frivillige fra mange nasjoner mulighet for å delta i organisasjonens prosjekter som "Development Instructors" (bistandsarbeidere). Disse har med sin innsats bidratt til å bekjempe fattigdom, skulder ved skulder med de fattige.

Bistandsarbeiderne er viktige bidragsytere til våre prosjekter. De spiller en nøkkelrolle i den vedvarende kampen mot sykdom, miljøutfordringer, analfabetisme og fattigdom. De hjelper folk å tilegne seg kunnskaper og ferdigheter som vil hjelpe dem ut av den vanskelige situasjonen de er i, så de kan forbedre sin livssituasjon.

Både bistandsarbeiderne selv, prosjektlederne og folk på prosjektene har alle sammen hatt utbytte av den erfarings-utveksling som er et resultat av samarbeidet på prosjektene. Forandringen og virkningen av arbeidet til "Developments Instructors" er merkbart alle de steder de har arbeidet.

Denne verden trenger flere av disse frivillige som kalles "Development Instructors". Det er bruk for at de blir med, slutter sine krefter sammen med våre, arbeider sammen med folk, deler ferdigheter og kunnskaper for på denne måten å gjøre verden til et bedre sted for alle mennesker.

Jeg har selv arbeidet som "Development Instuctor", og jeg har arbeidet sammen med mange forskjellige bistandsarbeidere og sett resultatene av deres arbeid. Ut fra disse erfaringene mener jeg at det er stort behov for at Development Instructor-programmet fortsetter.

---
Raj Kumar Singh – Humana People to People India skriver:
Om bistandsarbeidernes viktighet for prosjekter og folk i India.

 1. Bistandsarbeiderne gir eksta innput til alle prosjektene de arbeider på i kraft av deres erfaring i å arbeide målrettet.
 2. Hver eneste bistandsarbeider har sine respektive mål som han/hun skal oppnå i løpet av de 6 månedene, og bidrar således til prosjektets formål.
 3. De deler internasjonal kunnskap med lokalbefolkningen.
 4. De organiserer begivenheter og bringer nytt liv til prosjektene gjennom innput som gode ideer, kunnskaper og ved å skaffe midler lokalt til prosjektene.
 5. De utvikler moderne undervisningsmetoder og undervisningsmaterialer.
 6. De yter en innsats der hvor det er mest bruk for det.
 7. De bygger en personlig plattform for solidarisk humanisme.
 8. De bruker sine egne erfaringer fra andre kulturer til å analysere og utvikle prosjektene.
 9. De organiserer aktiviteter og ekskursjoner for elever på skoleprosjektene.
 10. De bidrar til å kvalifisere rapportskrivning fra prosjektene.
 11. Det gir plass til utfordringer på det personlige og profesjonelle nivå, noe som bringer frem det beste i alle.
 12. Gode mennesker blir brakt sammen.
 13. Verden blir forenet – en liten smule mer.

---
Fra Adpp Mozambique skriver Robert :

Bistandsinstruktørene som kommer til våre prosjekter i Mosambik har hatt en meget positiv innvirkning gjennom årene.

Den reisende Høgskoles programmer er en bestrebelse fra folk til folk. Fra denne høgskolen tar vi i mot mennesker med alle mulige forskjellige bakgrunner og ferdigheter. De kan tilby fersk kunnskap og ny energi som er med til å fastholde og utvikle vår egen innsats på grasrotnivå.

De integreres i det virkelige livet i Mosambik og jobber skulder ved skulder med Mosambikanerne i kampen for utvikling i utdanning, jordbruk og helse. Humana People to Peoples prosjekter er permanente, men mange av de erfaringer, eksempler og prestasjoner som utføres daglig, underbygges og utvikles i samarbeid med Bistandsinstruktørene fra Den Reisende Høgskolen.

Bistandsinstruktører er blitt en uvurderlig del ved mange prosjekter . De er medvirkende til bærekraftig utvikling og vekst, ikke bare på de enkelte prosjektene, men også på landsplan.

Opplæringen som bistandsarbeiderne får før de ankommer, utstyrer dem med evne til solidaritets-arbeid og skaper livslange vennskaper og gjensidig innlæring for alle involverte. Vi ser frem til å ta i mot mange fler bistandsinstruktører. De trengs i våre prosjekter, og vi er klare til å by dem velkommen

Utvikling i Afrika og India

afact-is-a-fact

Kort om "Norge Gir"

”Norge Gir” er en liten klesinnsamling med opp til 800 innsamlingsbokser fordelt over den sørlige delen av Norge.
Innsamlingen drives av skolens elever og lærere som en del av programmet hvor deltakerne undervises og, i teori og praksis, forberedes til 6 måneder som bistandsarbeidere og kjempe skulder ved skulder med de fattige i verden. Overskuddet fra innsamlingen bidrar til gjennemførelsen av dette programmet.

FAQ: NORGE GIR

 • Kan man bli vært for en innsamlingsboks?

  Ja det kan man
  Du kan laste ned vår brochyre om å bli kontainervært her

 • Kan man få et foredrag fra en av de bistandsarbeiderne, som har vært ute på et prosjekt?

  Du er hjertelig velkommen til å henvende deg til skolen. Når bistandsarbeiderne kommer tilbake fra prosjektene, har de ½ år på skolen hvor de studerer, går til eksamen og ”Bring it to the Public” – dvs, tar ut og forteller om arbeidet og de problemstillingene mennesker står overfor i 3.verden.
  Kontakt skolens ledelse: Lena M Eriksson, 90640901
  e-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Kommer tøyet jeg gir til Afrika?

  Tøyet blir solgt til Humana i Lithauen, som sorterer det og selger ca. 10 % i butikker i Østeuropa. Resten sorteres og noe av dette (ca 40%) sendes til land i Afrika, hvor det skaper utvikling i kraft av arbeidsplasser og menneskelig værdighed.

 • Hvor er den nærmeste innsamlingsboksen?

  Du er velkommen til at ringe eller skrive og spørre. Vi vil straks svare.
  Jan Gunnar Bjørke
  Vakttelefon: 61264042
  Mobil: 90410213
  Epost: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Henter dere brukt tøy på en adresse?

  Det avhenger av mengden av tøy og hvor langt fra våre ruter det skal hentes. Du er velkommen til å ringe og høre nærmere om vi kan ordne henting der du bor. 

Bli container vert!

Støtt miljøet og samtidig støtt bistandsarbeidere til AfrikaHar du plass til å stille opp en NORGE GIR klesinnsamlings-container?

Vil du gi mennnesker i nær-området gode muligheter for å gi bort klær de ikke lenger har bruk for og spare miljøet for CO2 da les mere her