Bestill våre tjenester!

Visste du?
Klær utgjør 10% av forbrukernes totale miljøpåvirkning. I Skandinavia kaster hver person gjennomsnittlig 8 kg tekstiler i søpla hvert år.

Den mest miljømessige måten å avhende tekstiler på er å bruke dem på nytt! Ett kilo gjenbrukte klær sparer miljøet for 5 kg CO2.

Men:
Det skal være HELT – RENT – TØRT
Sammen kan vi !

Bli Containervært

Vi tilbyr våre innsamlingstjenester med NorgeGir Tekstiltårn for å hjelpe til med å gi de donerte klærne dine et nytt liv og redde dem fra å havne i restavfallet,

Ved å være vært for ett eller fler av våre tekstiltårn, kan du hjelpe oss med å bekjempe klimaendringer og sosial urettferdighet, samtidig med du hjelper bevisshetsutviklingen i lokalområdet.

Vi tilbyr :

  • Norge Gir står for tømming av tekstiltårnene 1-2 ganger per uke eller etter behov. Dette gjelder også for ferier og helligdager.
  • Norge Gir sikrer at området rundt våre tekstiltårn holdes rent og ryddig.
  • Norge Gir vedlikeholder tekstiltårn og fjerner evt. plakater og graffiti.
  • Kontaktinformasjon finnes på tekstiltårnene. Du/kundene kan ringe Norge Gir, hvis det oppstår avvik med hensyn til tøyinnsamlingen. Vanligvis løser vi avvik i løpet av 24 timer.
  • På forsiden av tekstiltårnene kan brukerne se klærnes vei fra donor til ny bruker.
  • Avtalen er absolutt kostnadsfri.
  • Dere kan få tilsendt mengde, halvårlig.
  • Avtalen kan sies opp med 1 mnd. varsel.

Produktdata for Tekstiltårnet

Norge Gir tekstiltårn: Mål 115x 115 x 220 cm. Vekt 160 kg. Farge: blå. (Ultramarin)
Beholderen har en bunndimensjon på kun 1,3 m2, og tar opp lite plass
Beholderen er påklistret streamere på front- og sidestykker med navn og kontaktinformasjon.

Arbeidsgang

De fleste av de klærne som vi får i tekstiltårnene er i god stand og nøye pakket i plastposer, slik at det er rent og tørt. Evt løse klær pakkes i plastposer av våre sjåfører. Klærne pakkes usortert inn i lagercontainere / trailere. Kun avfall fjernes før pakking. Trailerne eksporteres for tiden til Humanas sorteringssenter i Litauen eller til oppkjøpere i Polen. Der sorteres klærne i mange forskjellige kategorier, etter kvalitet, type og årstid. Avhengig av kategori, selges klærne videre til ombruk i øst eller sør, der de brukes som de er, som klær for folk. Resultatet av resirkulering på denne måten er blant annet at vi oppnår en meget høy utnyttelse av klærne og dermed en svært lav avfalls- og miljøpåvirkning. Hvert kilo gjenbrukt tøy sparer miljøet for 5 kilo CO2.

Har dere spesielle planer, er vi løsningsorienterte. Ser fram til å høre fra deg!

Hentetjeneste – dør til dør

Pandemien har medført nye utfordringer i alles liv.
Norge Gir forstår at noen av oss ønsker fortsatt å unngå travle steder. Det kan også bare være vanskeligere å finne ledig tid til å levere klær til innsamlingsboksene. For å ta av vekten fra folks skuldre, har vi utviklet Hentetjeneste.

Vi tilbyr borettslag, butikker, skoler, barnehager og bedrifter, en kontaktfri tjeneste. Det er en enkel, grønn og trygg løsning for alle.

 

Etter først å ha rådført oss med lederne av institusjonene, legger vi ut plakater og kunngjør på sosiale medie-plattformer det neste hente-tidspunktet.
I tillegg til å være miljøbevisst, gir dette et godt ry og viser et godt eksempel for din organisasjon og barna dine.

Noen av organisasjonene som allerede har tatt grep mot lettere donasjon av klær:
Kidsa: Ovre, Breisten, Inndalen
Polan & Pyret Lagunen

I tillegg til borettslags som Løvåsen, Nordås og Vestlund, Ovstunn, Kleivhaugen I Bergen og Mariåsen Borettslag i Arendal.

Henting kan organiseres som en månedlig eller sesongbasert service, eller noen ganger rett etter rengjøring av garderoben. Hvis du har et bofellesskap med behov og bevissthet om miljø, er det bare å ringe oss eller skrive til "> e-postadresse, fire uker i forveien!

Jo nærmere garderoben – jo lettere, tryggere og grønnere!

Miljøpresentasjon

Pedagogisk presentasjon om miljøpåvirkningen fra tekstilindustrien, offline eller online

Norge Gir mener at gjennom utdannelse og spredning av bevissthet kan vi oppnå en endring for en bærekraftig fremtid for alle. Det er viktig å informere, særlig de unge generasjonene, siden de en dag vil være fremtidens ledere.

 

Norge Gir tilbyr en interaktiv pedagogisk presentasjon for barn og tenåringer, med fokus på mottoet: Reduser- Ombruk- Reparer- Resirkuler og peker på løsninger som vi kan gjøre individuelt og kollektivt.

Samarbeid med VilVite
Vi tilbyr også miljø- og utvikling utdannings verksteder. I samarbeid med VilVite Vi kan holde foredrag og aktiviteter, interaktiv presentasjon om miljøet; vi snakker om resirkulering, klimaendringer og konstruktive beskyttelsestiltak for jorden og livet den støtter.