mennesker og miljø

 

 

Norge Gir handler om folk,
framtid og miljø.

Tenk globalt, ager lokalt

Produksjonen av nye tekstiler har stor innvirkning på miljøet. Ved å gi tekstiler et nytt liv sparer vi CO2-utslipp og unngår mer avfall og forurensning. Når vi bruker klærne igjen, sparer vi naturressurser, energi, vann, kjemikalier og CO2. Det hjelper miljøet og menneskene samtidig.

I tillegg til å spare CO2-utslipp og gi klær et nytt liv, handler Norge Gir om samarbeid, respekt for lokalbefolkningen og vår felles framtid. Den støtter Humana People to People’s utviklingsprosjekter i Afrika, India og Latin-Amerika, ved å gi jobber slik at One World Institute-studenter kan spare opp og betale for utdanning, reiseutgifter og deltakelse i disse humanitære prosjektene [AF2]. Samtidig støtter den livene til alle menneskene disse utviklingsinstruktørene vil påvirke mens de gjør programmet. Millioner av mennesker drar nytte av dette og kan dermed skaffe seg en bedre fremtid.

Kan du selge 50 kg på gata i Mozambique, kan du livberge en familie på 12 personer.
I noen land i sørlige Afrika er det påkrevd å ha sko når du går på skolen. Har familien 3 barn og bare ett par sko, må de dele, både skoene og skolegangen.
Brukte klær og sko fra Europa har derfor stor betydning.